diashowHomepage.jpg

Fietsroutes

 

Kylldal fietspad

Langs de Kyll slingert het 115 km lange fietspad van Kronenburger See tot Trier door verschillende landschappen van de Eifel: door het glooiende, door weilanden en grillige rotsformaties gevormde landschap van de Vulkaaneifel en het Bitburger Gutland. Het fietspad is glooiend en stijgt en daalt gering. Het fietspad is zeer goed onderhouden. Het vervoer van de fietsen terug naar het startpunt (in Gerolstein) is probleemloos mogelijk: De spoorlijn Keulen-Trier loopt langs het traject. Meer info vind je hier: Kyll fietspad

Maaren-Moezel fietspad

Daar waar vroeger stoomlocomotieven snoven, fietst men nu door het unieke vulkaanlandschap van de Eifel tot in het Moezeldal. Over viaducten en ontelbare bruggen, door koele tunnels en diepe Eifelbossen, langs diepblauwe maren en gedoofde vulkanen voert de tocht door een indrukwekkend wijnbouwlandschap. En dat alles zonder al te grote inspanningen, want het vroegere spoortracé kent nauwelijks hellingen. Daarom is het Maaren-Moezel-fietspad in beide richtingen bijzonder geschikt voor vrije tijd fietsers en gezinnen met kinderen.. Startpunt van het Maaren-Moezel-fietspad is het voormalige station in Daun .

MountainBike

Trailpark Vulkaaneifel
In de Vulkaneifel is een mountainbike knooppunt route netwerk uitgezet van in totaal 750 km. Door deze knooppunten te combineren kan elke mountainbiker zijn eigen route uitstippelen. Hieronder enkele voorbeeld routes die op www.trailpark.de staan.
Tour 1 - Fünf Maare Tour - 58 km / 1509 hm vanaf Daun te fietsen
Tour 2 - Pelmer Runde - 73,4 km / 2014 hm vanaf Pelm te fietsen

Je kan natuurlijk ook gewoon met behulp van een gedetailleerde kaart jouw eigen route fietsen. Dat kan je zo zwaar maken als je wilt!
 

Fietsverhuur

Pelm op 2 km afstand van Rockeskyll  www.fahrradverleih-Pelm.de  

 

Gasthaus Linden, Dorfstrasse 26, 54570 Rockeskyll, Duitsland
+49 152 53 96 44 16
+31 6 33 09 67 44
+32 479 24 91 95
info@gasthauslinden.nl